Over Bike Academy Belgium

Bike Academy Belgium zet zich in om mountainbike toegankelijk en leuk te maken voor iedereen

We willen mensen in een geweldige FLOW brengen door het aangaan van uitdagingen in zowel fysieke als mentale barriéres.

Hierin willen we als trainer, coach, begeleider én instructeur professionele begeleiding aanbieden.

Hoe gaan we dit doen?

Missie

01

Als instructeur/ begeleider geven we kinderen en volwassen een boost in zelfvertrouwen, gelukkig zijn en hun actieve levensstijl.

We focussen zowel op de individuele noden als teamgeest door avontuurlijke activiteiten tijdens de mountainbike kampen en vakanties.

02

Als trainer/ coach willen we techniek verbeteren van professionele en recreatieve atleten door een progressieve didactische opbouw. Daarnaast stimuleren we de fysieke uithouding door het opvolgen van persoonlijke trainingsschema’s.

03

Door corporate wellbeing projecten zorgen we voor verbinding en mensen op lange termijn een gelukkiger, gezonder en productiever gevoel bezorgen op de werkvloer.

Onze trainingspots zijn

Voor beginners tot intermediate

  • Keiheuvel – Balen
  • Galbergen – Mol
  • Lissenvijver – Geel

Daarnaast gaan we trainen in de Ardennen

  • Houffalize
  • La Roche
Keiheuvel Mountainbike

Voor intermediate tot gevorderd

  • Keiheuvel – Balen
  • Bikepark – Terril Beringen
  • Dak van Netersel – Hapert (NL)
Houffalize Mountainbike

Ons team

Wes Drooghmans
Founder

Wes

Door uitgebreide ervaring als coach, Docent Bewegingsrecreatie op Karel de Grote Hogeschool en competitierenner te combineren met zijn ervaring als preventieadviseur pakt hij vanuit de gedachte “Practice what you preach” de koe bij de horens om van elk individu een betere versie van zichzelf te ontwikkelen.

Vanuit deze gedachte en de groeiende vraag om deze sporten toegankelijker te maken heeft hij Bike Academy Belgium opgericht.

Wielersport zit verwrongen in zijn DNA van Wes en hij groeide hiermee op tijdens zijn jeugd. Al op 5-jarige leeftijd startte hij met dikke banden wedstrijdjes en dit ging uiteindelijk over naar wielrennen. Gaandeweg maakte de koersfiets plaats voor een mountainbike. 

Je vindt Wes in zijn vrije tijd dus vooral op de mountainbike en hij houdt van vakanties met zijn gezin in de bergen.

Trainer & coach

Ken

Ken Van den Eeden is een expert in kracht- en conditietraining met al meer dan 20 jaar ervaring in de fitnessbranche. Hij is een geroutineerde trainer met meer dan 40 internationale opleidingen op de teller.

Naast zijn eigen topsportcarrière als triatleet en mountainbiker begeleidde hij talrijke klanten en atleten.

Zijn passie voor training en doceren leidde hem naar de oprichting van diverse opleidingsinstituten met een eigen en unieke aanpak rond assessment, training, voeding en mindset.

Ken is nog steeds personal trainer en trainingsenthousiast! In de lente, zomer en herfst participeert Ken aan verschillende marathonwedstrijden. Tijdens de winter knalt hij de skipistes af.

Ken Van den Eeden
inspanningsfysioloog

Vincent

Vincent Mermans is afgestudeerd als master in de Bewegings- en Sportwetenschappen aan KU Leuven. Hij heeft zich tijdens zijn opleiding gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie, sportvoeding en trainingsleer.

Hij zet zijn expertise niet alleen in voor de atleten van Bike Academy Belgium maar is ook aan de slag bij MVPerformance en Energy Lab. Op deze manier staat hij in voor de inspanningstesten alsook de persoonlijke begeleiding van atleten.

Daarnaast is Vincent ook zelf een fervent sporter. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, lopen en triatlon.

You are one ride away from a good mood